GR EN

Έργα υποδομών της οργάνωσης

ΕΡΓΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

 1. Τέσσερα ( 4 ) σχολεία στο κρατίδιο Gujarat της Ινδίας
  Θεμελίωση: Φεβρουάριος 2001

  Τα σχολεία ανεγέρθηκαν στο κρατίδιο αυτό ως ανθρωπιστική βοήθεια από μέρους της Οργάνωσης μετά από τις καταστροφές που προκάλεσε ο σεισμός της 26ης Ιανουαρίου 2001, έντασης 7,7 Ρίχτερ.
 2. Τριώροφο ορφανοτροφείο στο Ναϊρόμπι της Κένυας για 250 παιδιά
  Εγκαίνια: 11η Ιουνίου 2001

  Το κτήριο είναι τριώροφο με λουτρά και ανεγέρθηκε σε οικόπεδο της Ορθόδοξης Αρχιεπισκοπής Κένυας, για να στεγάσει 250 παιδιά των οποίων οι γονείς είχαν χάσει τη ζωή τους από AIDS . Τις εργασίες επέβλεψε ο Μητροπολίτης Κένυας Σεραφείμ. Σήμερα στο κτήριο λειτουργεί εκπαιδευτικό ίδρυμα της Αρχιεπισκοπής Κένυας.
 3. Νηπιαγωγείο και τρία σχολεία στη Γκάνα
  Εγκαίνια: 17η Φεβρουαρίου 2002

  Ένα νηπιαγωγείο και δυο μικρά σχολεία ανεγέρθηκαν στις περιοχές Jamra - Adandan και Akropong . Ένα μεγαλύτερο σχολείο ανεγέρθηκε στην περιοχή Gomoa - Fomena . Τις εργασίες επέβλεψε ο Μητροπολίτης Γκάνας Παντελεήμων. 
 4.  Σχολείο «Πλάτων» και σχολείο «Αριστοτέλης» στην Πολιτεία Ebonyi της Νιγηρίας
  Εγκαίνια: 2003

  Στην Πολιτεία Ebonyi ανεγέρθηκαν 2 σχολεία στα οποία δόθηκαν αντίστοιχα τα ονόματα «Πλάτων» και «Αριστοτέλης». Τα έργα ολοκληρώθηκαν το έτος 2003.
 5. Σχολείο «Ρόδος» για 320 μαθητές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Beruwala της Σρι-Λάνκας
  Εγκαίνια: 20η Ιουνίου 2005

  Το κτήριο είναι διώροφο και ανεγέρθηκε με σχέδια και σε οικόπεδο του Υπουργείου Παιδείας της Σρι-Λάνκας. Το πρόσφεραν οι «Γιατροί Καρδιάς» ως ανθρωπιστική βοήθεια προς τη Σρι-Λάνκα που δέχτηκε ισχυρότατα πλήγματα από το τσουνάμι που προκάλεσε ο σεισμός στη Σουμάτρα στις 26.12.2004. Οι εργασίες κράτησαν 4 μήνες. Η θεμελίωση ( 8.2.2005 ) όσο και τα εγκαίνια ( 20.6.2005 ) έγιναν με λαμπρότητα και με την παρουσία του Υπουργού Παιδείας, κρατικών και θρησκευτικών λειτουργών, εκπαιδευτικών και πλήθους κόσμου. Το σχολείο αυτό ήταν το πρώτο από τα έργα που εκτελέστηκαν στη Σρι-Λάνκα ως προσφορά από το εξωτερικό για να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες της μεγάλης καταστροφής.
 6. Σχολείο πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης για 150 μαθητές στην Buramata του Burundi
  Εγκαίνια: 2 Μαϊου 2007

  Το σχολικό κτήριο ανεγέρθηκε σε μεγάλη έκταση γης ( 100 στρεμμάτων περίπου ) που παραχώρησε το κράτος με σκοπό να γίνουν εκεί έργα που θα εξυπηρετήσουν τον οικισμό, ο οποίος ήδη αναπτύσσεται στην περιοχή. Τα εγκαίνια έγιναν με λαμπρότητα και με την παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας της χώρας. Στην Buramata έχουν γίνει και άλλα έργα από τους «Γιατρούς Καρδιάς» και φίλους.
 7. Σχολείο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για 250 μαθητές στη Buramata του Burundi
  Εγκαίνια : 2 Μαϊου 2007

  Το σχολικό κτήριο ανεγέρθηκε στη Buramata με δαπάνες φίλων των «Γιατρών Καρδιάς». T α εγκαίνια έγιναν με την παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας.
 8. Νηπιαγωγείο στο πυρόπληκτο χωριό Κουτσοχέρα του Δήμου Ωλένης στην Ηλεία.
  Εγκαίνια: 4η Μαϊου 2008

  Στις μεγάλες πυρκαγιές του Αυγούστου του 2007 που κατέστρεψαν ένα μέρος της Ηλείας και Αρκαδίας στην Πελοπόννησο, οι «Γιατροί Καρδιάς» βοήθησαν τους κατοίκους με δυο επισιτιστικές αποστολές και αποφάσισαν να φροντίσουν για την ανέγερση ενός νηπιαγωγείου στο χωριό Κουτσοχέρα, του οποίου κάηκαν 20 σπίτια και ολόκληρη η γεωργική περιοχή γύρω από αυτό. Το έργο έγινε με σχέδια και σε οικόπεδο του Δήμου, ολοκληρώθηκε δε σε διάστημα μικρότερο των 6 μηνών. Ένα μέρος του κόστους κατασκευής καλύφτηκε από προσφορά του Ιδρύματος της Western Union ( Western Union Foundation ) και του Ελληνικού Κέντρου στο Λονδίνο ( The Hellenic Centre ).
 9. Σχολείο πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στο χωριό Gisuru του Ruyigi στο Burundi
  Εγκαίνια : 28.Φεβρουαρίου 2009

  Στο χωριό Gisuru δεν υπήρχε σχολείο και οι «Γιατροί Καρδιάς» αποφάσισαν να βοηθήσουν τον τοπικό πληθυσμό ( 102.000 κάτοικοι ) που ζει σε απομακρυσμένη περιοχή ανεγείροντας εκεί σχολικό κτήριο με 4 αίθουσες. Το έργο πραγματοποιήθηκε με την άμεση επίβλεψη του Κυβερνήτη της επαρχίας, ο οποίος οργάνωσε και την τελετή των εγκαινίων. Ήδη το έργο αυτό επεκτείνεται με ανέγερση 2 επιπλέον αιθουσών και γραφείων για τον διευθυντή και το εκπαιδευτικό προσωπικό.
 10. Επέκταση σχολείου πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στο χωριό Gisuru της επαρχίας Ruyigi, στο Burundi
  Εγκαίνια : Νοέμβριος 2009

  Το σχολείο με τις 4 αίθουσες που χτίστηκε από τους «Γιατρούς Καρδιάς» στο Gisuru αποδείχθηκε ότι δεν ήταν αρκετά μεγάλο για να εξυπηρετήσει όλα τα παιδιά που θέλησαν να πάνε στο σχολείο. Κατόπιν αυτού αποφασίστηκε να προστεθούν 2 ακόμη αίθουσες καθώς και γραφεία για το διευθυντή και το διδακτικό προσωπικό του σχολείου. Το κόστος καλύφθηκε από φίλους της Οργάνωσης.
 11. Κατασκευή σχολικού κτηρίου στην πρωτεύουσα Gaborone της Μποτσουάνας
  Εγκαίνια: 16.12.2009

  Ο θεμέλιος λίθος τέθηκε την 21.9.2009 και τα εγκαίνια λειτουργίας έγιναν την 16.12.2009. Οι μαθητές που εξυπηρετούνται είναι τα παιδιά ενός ορφανοτροφείου, που λειτουργεί στην πρωτεύουσα της Μποτσουάνας.
 12. Ανέγερση σχολικού κτηρίου στο χωριό Nyabikere, της επαρχίας Karuzi, στο Μπουρούντι
  Εγκαίνια : 13.3.2010

  Στις 4.12.2009 άρχισαν οι οικοδομικές εργασίες και στις 13.3.2010 έγιναν τα εγκαίνια λειτουργίας του σχολείου, που αποτελείται από 6 μεγάλες αίθουσες. Κατασκευάσθηκαν γραφεία για το διδακτικό προσωπικό και τουαλέτες για το σχολείο. Το νέο κτήριο αντικατέστησε πρόχειρη παλαιά κατασκευή από καλάμια και χόρτα. Στο νέο σχολικό κτήριο δόθηκε η ονομασία «Αλέξανδρος ο Μέγας».
 13. Ανέγερση Σχολής Εκπαίδευσης Νοσηλευτών στο Gisuru του Μπουρούντι
  Εγκαίνια : 17.2.2011

  Το έργο ξεκίνησε τον Οκτώβριο 2010 και ολοκληρώθηκε την ʼνοιξη του 2011. Στεγάζει τη Σχολή που εκπαιδεύει νοσηλευτικό προσωπικό για τα νοσοκομεία της χώρας ( Paramedical School ). Τη χρηματοδότηση του έργου ανέλαβαν οι «Γιατροί Καρδιάς» μετά από παράκληση του Προέδρου της Δημοκρατίας του Μπουρούντι.