GR EN

Έργα υποδομών της οργάνωσης

ΕΡΓΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΕΡΓΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

1.    Τέσσερα ( 4 ) σχολεία στο κρατίδιο Gujarat, Ινδία
Θεμελίωση: Φεβρουάριος 2001
Τα σχολεία ανεγέρθηκαν στο κρατίδιο αυτό ως ανθρωπιστική βοήθεια από μέρους της Οργάνωσης μετά από τις καταστροφές που προκάλεσε ο σεισμός της 26ης Ιανουαρίου 2001, έντασης 7,7 Ρίχτερ.

2.    Τριώροφο ορφανοτροφείο για 250 παιδιά στο Ναϊρόμπι, Κένυα
Εγκαίνια: 11 Ιουνίου 2001
Το κτήριο είναι τριώροφο με λουτρά και ανεγέρθηκε σε οικόπεδο της Ορθόδοξης Αρχιεπισκοπής Κένυας, για να στεγάσει 250 παιδιά των οποίων οι γονείς είχαν χάσει τη ζωή τους από AIDS. Τις εργασίες επέβλεψε ο Μητροπολίτης Κένυας Σεραφείμ. Σήμερα στο κτήριο λειτουργεί εκπαιδευτικό ίδρυμα της Αρχιεπισκοπής Κένυας.

3.    Νηπιαγωγείο και τρία σχολεία, Γκάνα
Εγκαίνια: 17 Φεβρουαρίου 2002
Ένα νηπιαγωγείο και δυο μικρά σχολεία ανεγέρθηκαν στις περιοχές Jamra - Adandan και Akropong. Ένα μεγαλύτερο σχολείο ανεγέρθηκε στην περιοχή Gomoa - Fomena. Τις εργασίες επέβλεψε ο Μητροπολίτης Γκάνας Παντελεήμων.

4.     Σχολείο «Πλάτων» και σχολείο «Αριστοτέλης» στην Πολιτεία Ebonyi, Νιγηρία
 Εγκαίνια: 2003
 Στην Πολιτεία Ebonyi ανεγέρθηκαν 2 σχολεία στα οποία δόθηκαν αντίστοιχα τα ονόματα «Πλάτων»  και «Αριστοτέλης». Τα έργα ολοκληρώθηκαν το έτος 2003.

5.    Σχολείο «Ρόδος» για 320 μαθητές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Beruwala, Σρι-Λάνκα
Εγκαίνια: 20 Ιουνίου 2005
Το κτήριο είναι διώροφο και ανεγέρθηκε με σχέδια και σε οικόπεδο του Υπουργείου Παιδείας της Σρι-Λάνκας. Το πρόσφεραν οι «Γιατροί Καρδιάς» ως ανθρωπιστική βοήθεια προς τη Σρι-Λάνκα που δέχτηκε ισχυρότατα πλήγματα από το τσουνάμι που προκάλεσε ο σεισμός στη Σουμάτρα στις 26.12.2004. Οι εργασίες κράτησαν 4 μήνες. Η θεμελίωση (8.2.2005) όσο και τα εγκαίνια (20.6.2005) έγιναν με λαμπρότητα και με την παρουσία του Υπουργού Παιδείας, κρατικών και θρησκευτικών λειτουργών, εκπαιδευτικών και πλήθους κόσμου. Το σχολείο αυτό ήταν το πρώτο από τα έργα που εκτελέστηκαν στη Σρι-Λάνκα ως προσφορά από το εξωτερικό για να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες της μεγάλης καταστροφής.

6.    Σχολείο πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης για 150 μαθητές στην Buramata, Μπουρούντι
Εγκαίνια: 2 Μαΐου 2007
Το σχολικό κτήριο ανεγέρθηκε σε μεγάλη έκταση γης (100 στρεμμάτων περίπου) που παραχώρησε το κράτος με σκοπό να γίνουν εκεί έργα που θα εξυπηρετήσουν τον οικισμό, ο οποίος ήδη αναπτύσσεται στην περιοχή. Τα εγκαίνια έγιναν με λαμπρότητα και με την παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας της χώρας.

7.    Σχολείο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για 250 μαθητές στη Buramata, Μπουρούντι
Εγκαίνια: 2 Μαΐου 2007
Το σχολικό κτήριο ανεγέρθηκε στη Buramata με δαπάνες φίλων των «Γιατρών Καρδιάς». Tα εγκαίνια έγιναν με την παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας.

8.    Νηπιαγωγείο στο πυρόπληκτο χωριό Κουτσοχέρα του Δήμου Ωλένης, Ηλεία, Πελοπόννησος
Εγκαίνια: 4 Μαΐου 2008
Στις μεγάλες πυρκαγιές του Αυγούστου του 2007 που κατέστρεψαν ένα μέρος της Ηλείας και Αρκαδίας στην Πελοπόννησο, οι «Γιατροί Καρδιάς» βοήθησαν τους κατοίκους με δυο επισιτιστικές αποστολές και αποφάσισαν να φροντίσουν για την ανέγερση ενός νηπιαγωγείου στο χωριό Κουτσοχέρα, του οποίου κάηκαν 20 σπίτια και ολόκληρη η γεωργική περιοχή γύρω από αυτό. Το έργο έγινε με σχέδια και σε οικόπεδο του Δήμου, ολοκληρώθηκε δε σε διάστημα μικρότερο των 6 μηνών. Ένα μέρος του κόστους κατασκευής καλύφτηκε από προσφορά του Ιδρύματος της Western Union (Western Union Foundation) και του Ελληνικού Κέντρου στο Λονδίνο (The Hellenic Centre).

9.    Σχολείο πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στο χωριό Gisuru του Ruyigi, Μπουρούντι
Εγκαίνια: 28 Φεβρουαρίου 2009
Στο χωριό Gisuru δεν υπήρχε σχολείο και οι «Γιατροί Καρδιάς» αποφάσισαν να βοηθήσουν τον τοπικό πληθυσμό (102.000 κάτοικοι) που ζει σε απομακρυσμένη περιοχή ανεγείροντας εκεί σχολικό κτήριο με 4 αίθουσες. Το έργο πραγματοποιήθηκε με την άμεση επίβλεψη του Κυβερνήτη της επαρχίας, ο οποίος οργάνωσε και την τελετή των εγκαινίων. Ήδη το έργο αυτό επεκτείνεται με ανέγερση 2 επιπλέον αιθουσών και γραφείων για τον διευθυντή και το εκπαιδευτικό προσωπικό. Στο σχολείο δόθηκε η ονομασία «Θεά Αθηνά».

10.   Επέκταση σχολείου πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στο χωριό Gisuru της επαρχίας Ruyigi, Μπουρούντι
Εγκαίνια: Αύγουστος 2009
Το σχολείο με τις 4 αίθουσες που χτίστηκε από τους «Γιατρούς Καρδιάς» στο Gisuru αποδείχθηκε ότι δεν ήταν αρκετά μεγάλο για να εξυπηρετήσει όλα τα παιδιά που θέλησαν να πάνε στο σχολείο. Κατόπιν αυτού αποφασίστηκε ν’ ανεγερθεί ακόμη ένα σχολείο με 2 αίθουσες καθώς και γραφεία για το διευθυντή και το διδακτικό προσωπικό του σχολείου. Στο σχολείο δόθηκε η ονομασία “Nisyros Island”.

11.   Κατασκευή σχολικού κτηρίου στην πρωτεύουσα Gaborone, Μποτσουάνα
Εγκαίνια: 16 Δεκεμβρίου 2009
Ο θεμέλιος λίθος τέθηκε την 21.9.2009 και τα εγκαίνια λειτουργίας έγιναν την 16.12.2009. Οι μαθητές που εξυπηρετούνται είναι τα παιδιά ενός ορφανοτροφείου, που λειτουργεί στην πρωτεύουσα της Μποτσουάνας.

12.   Ανέγερση σχολικού κτηρίου στο χωριό Nyabikere, της επαρχίας Karuzi, Μπουρούντι
Εγκαίνια: 13 Μαρτίου 2010
Στις 4.12.2009 άρχισαν οι οικοδομικές εργασίες και στις 13.3.2010 έγιναν τα εγκαίνια λειτουργίας του σχολείου, που αποτελείται από 6 μεγάλες αίθουσες. Κατασκευάσθηκαν γραφεία για το διδακτικό προσωπικό και τουαλέτες για το σχολείο. Το νέο κτήριο αντικατέστησε πρόχειρη παλαιά κατασκευή από καλάμια και χόρτα. Στο νέο σχολικό κτήριο δόθηκε η ονομασία «Αλέξανδρος ο Μέγας».

13.   Ανέγερση Σχολής Εκπαίδευσης Νοσηλευτών στο Gisuru, Μπουρούντι
Εγκαίνια: 17 Φεβρουαρίου 2011
Το έργο ξεκίνησε τον Οκτώβριο 2010 και ολοκληρώθηκε την άνοιξη του 2011. Στεγάζει τη Σχολή που εκπαιδεύει νοσηλευτικό προσωπικό για τα νοσοκομεία της χώρας (Paramedical School). Τη χρηματοδότηση του έργου ανέλαβαν οι «Γιατροί Καρδιάς» μετά από παράκληση του Προέδρου της Δημοκρατίας του Μπουρούντι.

14.   Ανέγερση σχολικού κτηρίου πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στον οικισμό Menti, Ναμίμπια
Εγκαίνια: 28 Μαΐου 2012
Στον μικρό οικισμό Menti πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του σχολικού κτηρίου για τα παιδιά του δημοτικού που από καιρό ετοιμαζόταν. Διανεμήθηκαν σχολικές τσάντες, τετράδια και μολύβια σε 500 παιδιά.

15.   Ανέγερση σχολικού κτηρίου σε οικισμό έξω από την Τιφλίδα, Γεωργία
Εγκαίνια: 22 Ιουνίου 2012
Σε οικισμό έξω από την πρωτεύουσα της Γεωργίας πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του δημοτικού σχολείου. Διανεμήθηκαν σε 300 μαθητές φόρμες και σχολικές τσάντες.

16.   Ανέγερση Βιβλιοθήκης στον οικισμό Bumba, στην Βόρεια Επαρχεία (Northen Province), Σιέρα Λεόνε
Έναρξη λειτουργίας: 2014
Το έργο ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2013 υπό την ευθύνη του Paramount Chief της περιοχής  Mapaki, Mr. Masa Paki Kebombor II. Η βιβλιοθήκη ξεκίνησε να λειτουργεί κατά το έτος 2014.

17.   Ανέγερση σχολικού κτηρίου στον οικισμό Ebba, She Ward, Shiriri Lgs, της Πολιτείας Niger, Νιγηρία
Εγκαίνια: 27 Νοεμβρίου 2019
Η ανέγερση του σχολικού κτηρίου πραγματοποιήθηκε για να εξυπηρετήσει τους κατοίκους του οικισμού Ebba.

18.   Ανέγερση σχολικού κτηρίου στο χωριό Kakihum, Kakihum Ward, Mariga Lga, της Πολιτείας Niger, Νιγηρία
Έναρξη λειτουργίας: Οκτώβριος 2020
Οι Τοπικές Αρχές απέτρεψαν την πραγματοποίηση των εγκαινίων (Οκτώβριος του 2020) λόγω κινδύνων από ανεξέλεγκτες ομάδες ενόπλων. Το σχολείο λειτουργεί και εξυπηρετεί τους κατοίκους του χωριού.  

19.   Ανέγερση σχολικού κτηρίου πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στον οικισμό Datcheka Στο Βόρειο Καμερούν - Επαρχία Extreme (Northen Province)
Ολοκλήρωση: 2021
Τα έργα στο σχολικό κτήριο ξεκίνησαν και ολοκληρώθηκαν το 2021 με χωρητικότητα 300 μαθητών (με την προσθήκη τουαλετών).  

20.   Ανέγερση σχολικού κτηρίου στην παροχή Sunti, Golden Sugar Estate, Mokwa Lga, της Πολιτείας Niger, Νιγηρία
Ολοκλήρωση:  2022
Το 2022 άρχισαν  τα έργα ανέγερσης σχολικού κτηρίου για παιδιά πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στην περιοχή Sunti, Golden Sugar Estate (Mokwa LGA, Niger State). Τα εγκαίνια δεν πραγματοποιήθηκαν για λόγους ασφαλείας. Το σχολείο λειτουργεί και εξυπηρετεί τους κατοίκους του χωριού.  

21.   Ανέγερση σχολικού κτηρίου πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στον οικισμό Katrang, Καμερούν
Εγκαίνια: 2 Δεκεμβρίου 2023
Ολοκληρώθηκαν τα έργα ανέγερσης σχολικού κτηρίου για 120 μαθητές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στην περιοχή Katrang στο Βόρειο Καμερούν. Η τελετή πραγματοποιήθηκε από τον Ιερέα της περιοχής και παρόντες ήταν οι τρεις δάσκαλοι και οι 120 μαθητές όπου φορούσαν άσπρες μπλούζες και σακίδια τα οποία περιελάμβαναν μολύβια, γόμες, ξύστρες και τετράδια προόδου. Στο σχολείο δόθηκε η ονομασία «Αγία Σοφία».

22.   Ανέγερση 2ου σχολικού κτηρίου πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στον οικισμό Katrang, Καμερούν
Ολοκλήρωση: Μάρτιος 2024
Ολοκληρώθηκαν τα έργα ανέγερσης 2ου σχολικού κτηρίου για ακόμα 120 μαθητές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στην περιοχή Katrang στο Βόρειο Καμερούν.