GR EN

Έργα υποδομών της οργάνωσης

ΕΡΓΑ ΥΓΕΙΑΣ

ΕΡΓΑ ΥΓΕΙΑΣ

1.    Ιατρικά κέντρα στο κρατίδιο Gujarat, Ινδία
Θεμελίωση: Φεβρουάριος 2001
Τα τέσσερα ιατρικά κέντρα ανεγέρθηκαν στο Gujarat ως ανθρωπιστική προσφορά της Οργάνωσης μετά από τις καταστροφές που προκάλεσε o σεισμός της 26ης Ιανουαρίου 2001 (7,7 Ρίχτερ).
2.    Εγκατάσταση οδοντιατρικής μονάδας στο γυναικείο μοναστήρι Raciula, Μολδαβία
Παράδοση: 13 Δεκεμβρίου 2006
Το μοναστήρι βρίσκεται στην περιοχή της πόλης Kalaraci και εγκαταβιώνουν σ’αυτό 200 μοναχές. Το έργο προτάθηκε στους «Γιατρούς Καρδιάς» και χρηματοδοτήθηκε από το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας (Υπηρεσία Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας, ΥΔΑΣ).
3.    Ιατρικό κέντρο «Αλεξάνδρα» στο χωριό SHE της Πολιτείας Niger, Νιγηρία
Εγκαίνια: 1 Μαρτίου 2008
Οι «Γιατροί Καρδιάς» βρήκαν το ιατρικό κέντρο του οικισμού ερειπωμένο και αποφάσισαν να φροντίσουν για την ανέγερση και τον εξοπλισμό ενός νέου. Τα εγκαίνια έγιναν με επισημότητα και στην τελετή παραβρέθηκε ο παραδοσιακός εμίρης, επίσημοι και πλήθος κόσμου.
4.    Οίκος ψυχασθενών “Home of Peace” στο χωριό Zongoro της Πολιτείας Bauchi, Νιγηρία
Εγκαίνια: 13 Μαΐου 2008
Στο χωριό Zongoro ζούσαν στο ύπαιθρο δεμένοι από το πόδι σε δέντρο 20 ψυχασθενείς εκτεθειμένοι στις καιρικές συνθήκες (κινδύνευαν ακόμη και να πνιγούν σε μεγάλες νεροποντές οπότε πλημμύριζε η περιοχή). Οι «Γιατροί Καρδιάς» αποφάσισαν να φροντίσουν για την ανέγερση ειδικού κτηρίου για τους ψυχασθενείς. Ο χρόνος που απαιτήθηκε για το έργο αυτό ήταν μικρότερος των 2 μηνών. Στα εγκαίνια παραβρέθηκε ο Πρόεδρος της Πολιτείας, επίσημοι και πλήθος κόσμου. Το κόστος κάλυψε η Ελληνική Αιματολογική Εταιρεία.
5.    Νοσοκομείο στον οικισμό Gisuru, στην επαρχία Ruyigi, Μπουρούντι
Εγκαίνια: 9 Οκτωβρίου 2008
Το παλαιό νοσοκομείο του οικισμού επισκευάστηκε και επεκτάθηκε ώστε να καλύπτει και τις ανάγκες της ευρύτερης περιοχής. Η μελέτη και τα σχέδια του έργου έγιναν από τις υπηρεσίες του κράτους. Τις εργασίες επόπτευσε ο Κος Bucumi Moise, Διοικητής της επαρχίας του Ruyigi. Οι νέες μονάδες αποτελούνται από το εξεταστήριο (2 μεγάλες αίθουσες) και τον οίκο των γιατρών (κτήριο με 4 δωμάτια, ένα για κάθε γιατρό). Στα εγκαίνια παραβρέθηκε ο Διοικητής της επαρχίας, τοπικοί αξιωματούχοι και πλήθος κόσμου.
6.    Ιατρικό κέντρο στη Buramata, Μπουρούντι
Ολοκλήρωση: 2008
Το έργο έχει ολοκληρωθεί και εξυπηρετεί τα δυο σχολεία που λειτουργούν στη Buramata και ολόκληρο τον οικισμό που έχει δημιουργηθεί στην περιοχή.
7.    Ιατρικό κέντρο στην Κένυα
Ολοκλήρωση: 2009
Το έργο αυτό εκτελέστηκε υπό την εποπτεία του Αρχιεπισκόπου Κένυας Μακαρίου.
8.    Προσθήκη χειρουργικής και παιδιατρικής πτέρυγας στον οικισμό Gisuru, στην επαρχία Ruyigi, Μπουρούντι
Εγκαίνια: Νοέμβριος 2009
Στο νοσοκομείο του οικισμού Gisuru, προστέθηκε η χειρουργική (St. Mary’s Hospital) και η παιδιατρική κλινική (Gisuru childrens clinic Καλπακτσόγλειον) αντίστοιχα.
9.    Νοσοκομείο στον οικισμό Agagbe της Πολιτείας Benue, Νιγηρία
Ολοκλήρωση: 2010
Οι «Γιατροί Καρδιάς» μετείχαν στην κάλυψη του κόστους ανέγερσης νέου νοσοκομείου στο χωριό Agagbe. Αρχικά πρότειναν να αναλάβουν τη δαπάνη για την επισκευή των παλαιών και πολύ φθαρμένων κτηριακών εγκαταστάσεων του νοσοκομείου. Ωστόσο, η Διοίκηση της Πολιτείας αποφάσισε την κατεδάφιση του παλαιού κτηρίου και την ανέγερση στη θέση του σύγχρονου νοσοκομείου.
10.   Αγροτικό ιατρείο στον οικισμό Galapai Shiroro, της Πολιτείας Niger, Νιγηρία
Εγκαίνια: 10 Νοεμβρίου 2016
Το έργο του αγροτικού ιατρείου επόπτευσε ο Hon Umatu Tanko Kuta, βουλευτής και δικηγόρος. Τα εγκαίνια τελέστηκαν από τον Νομίατρο (Health Commissioner) Dr. Mustapha Jibill. Παρέστησαν οι «Γιατροί Καρδιάς» επίσημοι και πλήθη κόσμου. Στο πλαίσιο των εγκαινίων διανεμήθηκε ρύζι σε πολύ φτωχές οικογένειες.
11.   Αγροτικό ιατρείο στον οικισμό Akpmazyi Anguooan Makaman, της Πολιτείας Niger, Νιγηρία
Εγκαίνια: 26 Ιανουαρίου 2017
Οι εργασίες εκτελέστηκαν υπό την εποπτεία του Hon Umaru Tanko Kuta. Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν με την παρουσία των «Γιατρών Καρδιάς» επισήμων και κόσμου. Ακολούθησαν χοροί, εορταστικές εκδηλώσεις και μοιράστηκε ρύζι σε φτωχές οικογένειες.
12.   Αγροτικό ιατρικό κέντρο στον οικισμό Lafiyan Kpada, Gulu, Lapai Local Covernment, της Πολιτείας Niger, Νιγηρία
Εγκαίνια: 12 Νοεμβρίου 2017
Το έργο επόπτευσε ο Hon Umaru Tanko Kuta.  Στα εγκαίνια παραβρέθηκαν ο τοπικός βασιλιάς και Εμίρης του Lapai, άλλοι αξιωματούχοι και πλήθη λαού. Μίλησε ο Hon Usman N. Mohammed (executive chairman του Lapai Local Government Council), χαρακτηρίζοντας την μονάδα ως «υποδειγματική» Primary Health Care Clinic. Ακολούθησαν εορταστικές εκδηλώσεις και παραδοσιακοί χοροί.
13.   Αγροτικό ιατρικό κέντρο στον οικισμό Teshan Randa, Bobi Ward, Mariga Local Covernment,  της Πολιτείας Niger, Νιγηρία
Εγκαίνια: 30 Νοεμβρίου 2018
Το κτήριο απαρτίζουν δύο θάλαμοι νοσηλείας, θάλαμος τοκετών, γραφείο γιατρών και τουαλέτες. Η μονάδα εξυπηρετεί πληθυσμό 20.000 κατοίκων της γύρω περιοχής. Το έργο επόπτευσε ο Hon Umaru Tanko Kuta.  Τα εγκαίνια έγιναν από τον τοπικό βασιλιά. Παραβρέθηκαν διάφοροι επίσημοι και πλήθη κόσμου. Ακολούθησαν εορταστικές εκδηλώσεις με παραδοσιακά τραγούδια και χορούς.
14.   Προσθήκη μαιευτικής πτέρυγας στο Αγροτικό Ιατρικό Κέντρο Lafiyan Kpada, Gulu, Lapai Local Covernment, της Πολιτείας Niger, Νιγηρία
Εγκαίνια: 2 Δεκεμβρίου 2018
Στο αγροτικό ιατρείο που ολοκληρώθηκε το 2017 προστέθηκε ακόμη μία πτέρυγα, αυτή της μαιευτικής.
15.   Αγροτικό ιατρικό κέντρο στον οικισμό Kowankada, Tegina Ward, Rafi Local Government, της Πολιτείας Niger, Νιγηρία
Εγκαίνια: 4 Μαΐου 2019
Στον απομακρυσμένο οικισμό Kowankasa (Tegina Ward, Rafi Local Government, Niger State, Nigeria), το κτήριο αποτελείται από δυο θαλάμους νοσηλείας και μια αίθουσα τοκετών. Εξυπηρετεί 30.000 άτομα της ευρύτερης περιοχής. Στην τελετή των εγκαινίων παραβρέθηκε ο Εμίρης του Kangara (Alahaji Salisu Tanko), αντιπροσωπεία του Κυβερνήτη της Πολιτείας, πολλοί επίσημοι και πλήθη κόσμου από τις γύρω περιοχές.
16.   Αγροτικό ιατρικό κέντρο στον οικισμό Ebba, She Ward, Shiroro Lga, της Πολιτείας Niger, Νιγηρία
Εγκαίνια: 27 Νοεμβρίου 2019
Κατά την διάρκεια της 34ης Αποστολής των «Γιατρών Καρδιάς» τελέστηκαν τα εγκαίνια του αγροτικού ιατρείου.
17.   Αγροτικό ιατρικό κέντρο στον οικισμό Kakihum, Kakihum Ward, Mariga Lga, της Πολιτείας Niger, Νιγηρία
Ολοκλήρωση: 2020
Οι Τοπικές Αρχές απέτρεψαν την πραγματοποίηση των εγκαινίων (Οκτώβριος του 2020) λόγω κινδύνων από ανεξέλεγκτες ομάδες ενόπλων. Το αγροτικό ιατρικό κέντρο λειτουργεί και εξυπηρετεί τους κατοίκους της γύρω περιοχής.
18.   Ιατρικό κέντρο στον οικισμό Anguwan Kompani Village, Minna Town, Chachaga Local Government, της Πολιτείας Niger, Νιγηρία
Εγκαίνια: 31 Οκτωβρίου 2023
Το ιατρικό κέντρο ανακαινίστηκε από την αρχή αποκαθιστώντας τις όποιες ζημιές είχαν δημιουργηθεί με το πέρασμα του χρόνου. Αποτελείται από τέσσερα δωμάτια (αίθουσα αναμονής, τοκετού, εξαταστήριο, βοηθητική αίθουσα). Εξυπηρετεί τους κατοίκους της γύρω περιοχής.  
19.   Δωρεά ηλεκτρονικών καρδιογράφων στο Γενικό Νοσοκομείου Ρόδου, Ελλάδα
Παράδοση: 11 Δεκεμβρίου 2023
Παραδόθηκαν δυο ηλεκτρονικοί καρδιογράφοι για να καλυφθούν οι ανάγκες του νοσοκομείου.