GR EN

Έργα υποδομών της οργάνωσης

ΛΟΙΠΑ ΕΡΓΑ

ΛΟΙΠΑ ΕΡΓΑ

1. Kατασκευή στέγης ναού Αγίου Ιγνατίου στην Upkur, Νιγηρία
Παράδοση: 21 Μαρτίου 2001
Το έργο πρόσφεραν οι «Γιατροί Καρδιάς» ως βοήθεια προς τη χριστιανική ορθόδοξη ενορία του Αγίου Ιγνατίου στην Upkur της Ανατολικής Νιγηρίας (Biafra). Ο ναός στεγάζει εκατοντάδες πιστούς κάθε Κυριακή.

2. Υδατοδεξαμενές στους ναούς Αγίου Ανδρέα - Rukuraijo και Αρχαγγέλου Μιχαήλ Bushangaro, Τανζανία
Παράδοση: 2001
Οι «Γιατροί Καρδιάς» φρόντισαν για την κατασκευή δυο δεξαμενών για συλλογή των νερών της βροχής από τις στέγες δυο ναών ώστε οι κάτοικοι να έχουν καθαρό νερό για τις ανάγκες τους. Τις εργασίες επέβλεψε ο Μητροπολίτης Τανζανίας Ιερώνυμος.

3. Οικισμός 300 κατοικιών στη Buramata, Μπουρούντι
Ολοκλήρωση: 2007
Φίλοι των «Γιατρών Καρδιάς» χρηματοδότησαν την ανέγερση 300 κατοικιών στην περιοχή της Buramata, κοντά στα σχολεία και το ιατρικό κέντρο που λειτουργούν εκεί.

4. Διάνοιξη 5 πηγαδιών σε χωριά του Βόρειου Καμερούν
Παραλαβή: 6 Φεβρουαρίου 2008
Σκοπός του έργου ήταν η εξασφάλιση καθαρού πόσιμου νερού σε μια περιοχή όπου οι κάτοικοι χρησιμοποιούν τα επιφανειακά λιμνάζοντα νερά με αποτέλεσμα, μεταξύ άλλων, να πάσχουν από ελμινθιάσεις. Τα πηγάδια ανοίχτηκαν στα χωριά Youaye, Zouaye, Konkoron, Baiga και Gai - Gai . Το καθένα έχει χειραντλία και ορισμένα υπερυψωμένη δεξαμενή. Τις εργασίες επέβλεψε ο Μητροπολίτης Καμερούν Γρηγόριος.

5. Μηχάνημα συγκομιδής ρυζιού στη Yonibana, Σιέρα Λεόνε
Παράδοση: Ιούνιος 2008
Αγοράστηκε από φίλους των «Γιατρών Καρδιάς» και προσφέρθηκε στους γεωργούς της Yonibana μηχάνημα με το οποίο γίνονται εργασίες συγκομιδής του ρυζιού (combined rice harvester and rice hauler).

6. Έργο ύδρευσης του οικισμού στη Buramata, Μπουρούντι
Εγκαίνια: Νοέμβριος 2009
Με την ανάπτυξη του οικισμού στη Buramata παρατηρήθηκε σοβαρή έλλειψη νερού. Οι κάτοικοι μετέφεραν με δοχεία το απαραίτητο νερό για τις οικογενειακές ανάγκες διανύοντας με τα πόδια απόσταση πολλών χιλιομέτρων. Οι «Γιατροί Καρδιάς» φρόντισαν για την εκτέλεση του κατάλληλου έργου που φέρνει το νερό στον οικισμό από μεγάλη απόσταση.

7. Οίκος άστεγων τυφλών στο Μπενίν, Νιγηρία
Ολοκλήρωση: 14 Ιουνίου 2009
Τα εγκαίνια τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Νιγηρίας κκ. Αλέξανδρος, ο οποίος επέβλεψε και την εκτέλεση των εργασιών κατασκευής. Στην τελετή προσήλθαν πολλοί κάτοικοι της πόλης, μεταξύ των οποίων και ο πρόξενος της Ρωσίας. Οι κάτοικοι της πόλης εόρτασαν το γεγονός με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια. Τον οίκο λειτουργεί η τοπική Ορθόδοξη Χριστιανική Εκκλησία.  Ο οίκος των άστεγων τυφλών είναι κτήριο 10 ανεξάρτητων δωματίων που χωρίζονται με διάδρομο σε 2 ισάριθμες σειρές των 5 δωματίων.

8. Διάνοιξη πηγαδιού στην περιοχή της πόλης Doukoula  στο Katrang, Καμερούν
Παραλαβή: 2010
Οι «Γιατροί Καρδιάς» φρόντισαν για την διάνοιξη ενός ακόμη πηγαδιού στο Βόρειο Καμερούν για εξυπηρέτηση των κατοίκων. Το νερό αντλείται με τη βοήθεια χειραντλίας.

9. Ανέγερση Ορθόδοξης Χριστιανικής Εκκλησίας στη Buramata, Μπουρούντι  
Θεμελίωση: 2010

10. Ανέγερση αθλητικού γηπέδου στον οικισμό Goji, Μπουρούντι
Θεμελίωση: 2010

11. Κατασκευή αθλητικού σταδίου, Μπουρούντι
Εγκαίνια: Ιούλιος 2011
Το 2010 ξεκίνησαν οι εργασίες κατασκευής μεγάλου αθλητικού σταδίου, ολυμπιακών προδιαγραφών, πλησίον της λίμνης Ταγκανίκας, νοτίως της πρωτεύουσας Bujumbura, στην πόλη Kopezi. Το έργο εγκαινιάσθηκε μετά από ένα έτος και έκτοτε λειτουργεί κανονικά.

12. Διάνοιξη 2 πηγαδιών στον οικισμό Galapai Shiroro, Niger State, Νιγηρία
Θεμελίωση: 2016
Τα  πηγάδια ανοίχτηκαν πλησίον του αγροτικού ιατρείου, που αναγέρθηκε το 2016. Καλύπτονται οι ανάγκες του αγροτικού ιατρείου, του οικισμού και της ευρύτερης περιοχής.

13. Διάνοιξη πηγαδιού στον οικισμό Akpmazyi Anguooan Makaman, Νιγηρία
Θεμελίωση: 2017
Το πηγάδι ανοίχτηκε πλησίον του Αγροτικού Ιατρείου, που αναγέρθηκε το 2017. Καλύπτονται οι ανάγκες του αγροτικού ιατρείου, του οικισμού και της ευρύτερης περιοχής.

14. Διάνοιξη πηγαδιού στον οικισμό Ibanga Tubun Wada, Niger State, Νιγηρία
Εγκαίνια: 10 Νοεμβρίου 2017
Τα εγκαίνια λειτουργίας του πηγαδιού έγιναν στο χωριό Ibanga Tudum Wada, Kontagora Local Government.

15. Διάνοιξη πηγαδιού στον οικισμό Lafiyan Krada, Gulu, Lapai Local Government, Niger State, Νιγηρία
Εγκαίνια: 12 Νοεμβρίου 2017
Η διάνοιξη πηγαδιού πραγματοποιήθηκε πλησίον του αγροτικού ιατρείου εξασφαλίζοντας την παροχή καθαρού πόσιμου νερού στον οικισμό και στην γύρω περιοχή. Στα εγκαίνια παραβρέθηκαν ο τοπικός βασιλιάς και Εμίρης του Lapai, άλλοι αξιωματούχοι και πλήθη λαού. Ακολούθησαν εορταστικές εκδηλώσεις και παραδοσιακοί χοροί.

16. Διάνοιξη πηγαδιού στον οικισμό Teshan Randa, Bobi Ward, Mariga Local Government, Niger State, Νιγηρία
Εγκαίνια: 30 Νοεμβρίου 2018
Το πηγάδι ανοίχτηκε πλησίον του αγροτικού ιατρείου για να καλύψει τις ανάγκες του οικισμού και της ευρύτερης περιοχής. Τα εγκαίνια έγιναν από τον τοπικό βασιλιά.

17. Διάνοιξη πηγαδιού στον οικισμό Ebba, She Ward, Shiroro Lga, Niger State, Νιγηρία
Εγκαίνια: 27 Νοεμβρίου 2019
Κατά την 34η Αποστολή των  «Γιατρών Καρδιάς» στη Νιγηρία τελέστηκαν τα εγκαίνια διάνοιξης του πηγαδιού.

18. Διάνοιξη πηγαδιού στον οικισμό Kakihum Village, Kakihum Ward, Mariga Lga, Niger State, Νιγηρία
Ολοκλήρωση: 2020
Τα εγκαίνια είχαν προγραμματισθεί για την 22.10.2020. Οι Τοπικές Αρχές απέτρεψαν την πραγματοποίηση αυτών λόγω κινδύνων από ανεξέλεγκτες ομάδες ενόπλων. Το πηγάδι λειτουργεί και εξυπηρετεί τους κατοίκους του οικισμού και της ευρύτερης περιοχής.

19. Διάνοιξη πηγαδιού στον οικισμό Fianga, Τσαντ
Εγκαίνια: 1 Δεκεμβρίου 2022
Πραγματοποιήθηκε γεώτρηση βάθους 102 μέτρων πίσω από τον Ιερό Ναό της Αναστάσεως του Σωτήρως έξω από την πόλη Fianga. Για την άντληση πόσιμου νερού χρησιμοποιήθηκε σύγχρονη αντλία όπου εξυπηρετεί  τους κατοίκους της περιοχής.

20. Διάνοιξη πηγαδιού στον οικισμό Jitta Kango village, Minna Town, Bosso Local Government, Niger State, Νιγηρία
Ολοκλήρωση: Νοέμβριος 2023
Διάνοιξη πηγαδιού για την άντληση πόσιμου νερού στον οικισμό Jitta Kango, Πόλη Minna στο Niger State.